1800-9090-8089
help@borntogive.com

Blog

Standul comun al beneficiarilor SARD a „cucerit” vizitatorii expoziției naționale “Fabricat în Moldova”

Bucate tradiționale găgăuze, vinuri selecte, lucrări manuale din lemn sau fier forjat, miere de albine cu diverse semincioare sau lădițe pictate. Sunt doar câteva dintre produsele prezentate la expoziția națională „Fabricat în Moldova” de către companiile din UTA Găgăuzia care beneficiază de asistența Uniunii Europene pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul programului SARD. Companiile au participat la expoziție cu un stand comun și au atras vizitatorii ca un magnet datorită coloritului național, mărfurilor de calitate și prețurilor atractive.

1FOTO

Unul dintre beneficiarii SARD este și Mihail Gargalîk – producător de brânzeturi din satul Tomai, raionul Ceadîr-Lunga. Cu sprijin european, oferit prin programul SARD, el a reuşit să dezvolte o fermă de câteva sute de capre şi să deschidă o linie de producere a caşcavalurilor. Pe lângă brânza tradițională produce şi caşcavalul numit Cheddar după reţeta originală britanică, doar că l-a adaptat local şi îl numeşte Ceadîr.

Întreprinzătorii susțin că datorită sprijinului UE acum ei își pot îmbunătăți calitatea produselor și își pot promova mai bine marfa. Standul comun al beneficiarilor SARD a fost vizitat și de Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

3fOTO

 

Pentru mai multe informaţii, contactaţi:
Natalia Costaș, consultantă naţională în comunicare, programul SARD, Tel.: 069 22 11 41; E-mail: natalia.costas@undp.org